Ishockey

Skön VGIK-seger

Ishockey Värnamo GIK tog i kväll ett stort skär mot fortsatt kvalspel efter seriens slut sedan man besegrat Mörrum med 4–1 (0–1, 1–0, 3–0).

Marcus Bengtsson, viktig kugge i VGIK.

VGIK visar moral i Aplarinken. Man är bästa hemmalag i serien så här långt men faktiskt samtidigt näst sämsta bortalag. 16 hemmapoäng och två bortapoäng ger just nu andraplats men det är tufft nedåt. Under kvalstrecket ligger Trollhättan på 15 poäng sedan man i kväll kvitterat i sista sekunden mot Boro och sedan vunnit i straffläggningen.

– Det är kul att se vilken moral killarna i vårt lag har, berömmer VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Han var dock inte nöjd med inledningen. Försvarsspelet fungerade inte bra men sedan fick man kontroll på händelserna.

– Egentligen passar inte det här spelet oss, noterar tränaren.

Det var kamp för hela slanten och skönspelet hade alla gömt undan.

– Det är som att domarna bestämmer hur en match ska vara, säger Anders och tänker på vad man tillåter eller inte tillåter i närkamperna. I dag tillät man ganska mycket.

Det var minst sagt grötigt spel.

– Men vi tog tillvara på våra målchanser.

Alexander Heiel och Marcus Bengtsson var viktiga kuggar i dag. De var tuffa i sitt spel och det behövdes mot gästerna. Johan Hjalmarsson var en annan som måste få extra många rosor.

Darrigt stundtals, men i tredje perioden studsade pucken hemmalagets väg. Man hade också en fjärde spelare som måste få stort A: Alexander med Emanuelsson i efternamn. Det var han som inte bara vaktade kassen utan som placerade sig som en levande vägg där.

Näst sämsta bortalaget ska nu försöka överraska i Ulricehamn på söndag och i Mjölby på onsdag. Kanske är också skadade Ted Nilsson tillbaka till den första eller andra bortamatchen.

Sedan väntar i serieepilogen HA 74 i Aplarinken.

– Skulle inte förvåna om det blir en avgörande match, inflikar tränaren.

Förhoppningsvis för VGIK har man redan tills dess avgjort för sin del och att det blir HA74 som måste spela en avgörande ishockey.

Taggar

Dela